#


Camping
Camping 't Weergors
Programma
Twee daagse wedstrijd
Format
D.O.G. Format


D.O.G. Format
De wedstrijd wordt gelopen onder het D.O.G. Format. Dit is een nieuw format en wordt op onze wedstrijd voor het eerst gebruikt. Jos van Veen heeft het samen met Frans van Roij op de kaart gezet, en er wordt hard gewerkt om alle informatie m.b.t. dit format op de website te zetten. Deelnemers krijgen ook, zodra alle info klaar is, deze via de mail toegestuurd.

Hier alvast een klein beetje info om u een idee te geven van dit Format:
Het format is gebaseerd op het U.S.D.D.N format, echter is er vooral bij de jurering veel aangepast. Dit heeft als doel dat de handler punten krijgt voor alles wat hij/zij op het veld laat zien. Er wordt meer rekening gehouden met de "moeilijkheidsgraad" die de handler en hond laten zien.

Ook wordt er strenger gelet op de veiligheid van de hond. Dus houd hier ook rekening mee! Wanneer u zelf ziet dat uw hond slecht neer komt, of een misstap maakt, neem dan even de tijd om goed te kijken of hij/zij nog goed loopt.  De jury stelt het op prijs wanneer de handlers laten zien dat zij zich even aanpassen als een hond bijvoorbeeld "gecrasht" is.

Rondes en tijd:
De puppies krijgen twee rondes van 1 minuut om met hun baasjes te spelen.
Startes, advanced en super open krijgen allemaal 2 freestyle rondes van 2 minuten en een toss&fetch ronde van 90 sec.
De jonge honden krijgen 2 freestyle rondes van 1,5 minuut en een toss&fetch ronde van 90 sec.
De pairs freestyle krijgen 2 freestyle rondes van 2 minuten.
En de mensen die toss&fetch only doen krijgen 2 toss&fetch rondes van 90 sec.


Hoe bereid ik me het beste voor op deze wedstrijd?
Uiteraard door goed te trainen. Wees goed voorbereid, zorg dat u van te voren al een idee hebt van wat u gaat doen. Zorg er ook voor dat de hond u begrijpt, ga geen dingen doen op het wedstrijdveld die u nooit eerder met uw hond gedaan hebt. Pas u aan aan de hond wanneer hij/zij een "lager" frisbeeniveau heeft dan u.

Hoewel dit format bedoeld is om de handlers te stimuleren om door te blijven trainen en de moeilijkheidsgraad omhoog te brengen, is het niet de bedoeling dat er nu meer onnodige risico's genomen worden. Zorg er dus voor dat u zeker weet dat de hond klaar is voor de dingen die u wilt laten zien, en dat u zeker genoeg van uzelf bent.

Kortom: zorg voor een goede voorbereiding om het zo vloeiend en veilig mogelijk te maken.
En maak vooral veel plezier!
Ook wanneer het niet lukt wordt het gewaardeerd als de handler daar kalm en vrolijk onder blijft. Uiteindelijk gaat het er om dat zowel hond en handler het naar hun zin hebben op het veld.